Lapsed peavad saama kõik toitained, mida nende kasvav organism vajab, kuid nad saavad hõlpsasti hakkama ka ilma tänapäevase dieedi suhkru ja süsivesikuteta.
Töödeldud ebatervisliku toidu eemaldamisel oma toidust muutub laste toit madala süsivesikusisaldusega, millel on palju tervisega seotud eeliseid, näiteks väheneb oht:
2. tüüpi diabeet
Miks on nii oluline vähendada süsivesikute hulka laste toidulaual?
Toit, mida oma lastele toidame, mõjutab nii nende kasvavat keha kui ka nende tulevast tervist. Kroonilised haigused ei teki üleöö. Need tekivad paljude aastate või aastakümnete jooksul ja võivad olla põhjustatud kokkupuutest kõrge suhkru, süsivesikute ja kõrgelt töödeldud toiduga.
Kui lapsed söövad toitvaid ja madala süsivesikute sisaldusega toite, väldivad nad kõrge/madala veresuhkru mägironimist, väldivad energia langust ja, mis veelgi olulisem, väldivad enamikku meie kaasaegse toitumise põletikulistest protsessidest.
Milliseid toiduaineid peaks lapse dieet sisaldama?
Toidurasvad on olulised hormoonide tootmiseks, terve ajufunktsiooni tagamiseks, kudede arenguks, söögiisu kontrollimiseks ja rasvlahustuvate vitamiinide (A, D, E ja K) imendumiseks. Eriti vajavad lapsed oomega-3 rasvhappeid terve silmade ja aju arenguks.
Tarbida tuleks looduslikke rasvu, nagu oliiviõli, või, kookosõli, õline kala, pähkleid, seemneid, mune ja liha.
Soovitatav on süüa vähese suhkrusisaldusega köögivilju ja puuvilju, näiteks marju (mustikad, vaarikad, maasikad) ning ka siis piirata nende tarbimist ühe-kahe võrra päevas.
Toidu hulka võib lisada ka munad ja rasvased piimatooted.
Loe süsivesikuvaese dieedi kohta lähemalt siit.
Kõrvaldage suhkur, nagu maiustused, koogid ja jäätis, seejärel vähendage leiva, pasta ja muude süsivesikuterikaste toitude tarbimist.
Andke oma lapsele koolilõunaks keeduvorstid, praed, quiche, lihapallid või lõunast üle jäänud munad.
Vähendage leiva tarbimist
Proovige üks või kaks korda nädalas ilma leivatata, suurendades toidukordade arvu, kuni leib otsa saab.
Planeerige oma sööki ja hoidke käepärast palju värskeid tooteid. Hoidke keedetud mune külmkapis, jääke sügavkülmas, värskeid köögivilju eelnevalt konteineritesse lõigatud, tuunikala purgid sahvris.
Andke lastele piiratud valik tervislikke toite, et nad tunneksid, et neil on kontroll.
Julgustage oma lapsi sööma söögi ajal köögivilju, lisades toidulauale tervislikke rasvu, nagu või, riivjuust, salatikastmed ja minimaalselt töödeldud õlid. See mitte ainult ei paranda maitset, vaid aitab neil omastada ka toidust rasvlahustuvaid vitamiine.
Alustage ainult vee serveerimist. Lõpetage lastel mahla või sooda joomine.
Olge ettevaatlik, mida oma lastele ostate
Lugege lastele traditsiooniliselt antud toitude, näiteks rosinate, müslibatoonide, puuviljajogurti ja teraviljade silte. Otsige või tehke oma madala suhkrusisaldusega alternatiivid.
Lõpetage imikutoidu ostmine
Enamik imikutoite on kõrgelt töödeldud toidud, mis on täidetud seemneõlide, teraviljade ja süsivesikutega. Alustage poole täiskasvanu toidukorra tellimist või jagage täiskasvanud eine õdede-vendade vahel.
Lastele päristoidu saamine võib olla keeruline. See ei juhtu üleöö, aga juhtub. Jätkake uute toitude tutvustamist ja eemaldage vanad.
Enne lapse toitumise piiramist peate konsulteerima arstiga, et välistada keha metaboolse funktsiooniga seotud kõrvaltoimed.
Pakume igale kliendile personaalset lähenemist ning esmaklassilist spetsialistide meeskonda Meie meeskonnas on kogenud ja oma ala parimad spetsialistid, kelle sooviks on aidata igat klienti, lähtuvalt just tema soovidest, vajadustest ning kaebustest.
Enne või pärast massaaži võib külastada arsti, kes aitab teil määrata tervise osas eesmärgid ja leida neile optimaalse lahenduse. Teekond terviseni algab siit. |